“Door mijn mestopslagen te vullen met een mengeling van NK Plus met varkensdrijfmest krijg ik een mooie meststof. De reden dat ik voor NK Plus heb gekozen is omdat ik met deze meststof minder fosfaat aanvoer maar wel voldoende stikstof en kali. Met enkel varkensdrijfmest loop in mijn bouwplan vast met de fosfaatnorm. Door de aanvulling met NK Plus kan ik wél een totale bemesting creeeren. Daarbij komt dat ik geen veertig kuub per hectare wil gaan uitrijden om aan de stikstofgift te komen. Met deze mengeling kan ik met gemiddeld 23 kuub per hectare uit de voeten.

Een plant heeft gewoon stikstof en kali nodig en met deze fosfaatarme meststof                  bespaar ik op kunstmest. Voor mij is NK Plus echt een uitkomst”.

Erik Wierenga
Akkerbouwer te Roswinkel

Update 14-10-2013: Erik Wierenga heeft het perceel bieten ondertussen gerooid. De opbrengsten zijn 72 ton met 17,5% suiker. De akkerbouwer is zeer te spreken over het behaalde resultaat!